Ručno rađeni balzami za kosu (BAR)

Ukoliko želiš da tvoja kosa zasija punim sjajem ~ Macrovita prirodna kozmetika

Ručno rađeni balzami za kosu (BAR)

Ručno rađeni balzami za kosu (BAR): Za meku, sjajnu i zdravu kosu

Šta su ručno rađeni balzami za kosu (BAR)?

Ručno rađeni balzami za kosu (BAR) su čvrsti balzami koji se izrađuju od prirodnih sastojaka, bez dodatka štetnih hemikalija. Oni su oblika kocke, slični sapunu, i koriste se tako što se trljaju o vlažnu kosu nakon šamponiranja dok ne napravi penu. Ručno rađeni balzami su sve popularniji, jer su ekološki prihvatljiviji od tradicionalnih tečnih balzama i jer su nežniji prema koži glave i kosi.

H2: Prednosti ručno rađenih balzama za kosu (BAR)

Ručno rađeni balzami za kosu (BAR) pružaju brojne prednosti za negu kose, uključujući:

Duboko hidriraju kosu: Ručno rađeni balzami sadrže hidratantne sastojke koji pomažu da se kosa duboko hidrira i omekša.
Hrane kosu: Ručno rađeni balzami takođe sadrže hranljive sastojke, kao što su proteini i vitamini, koji pomažu da se kosa nahrani i regenerira.
Reparairaju oštećenu kosu: Ručno rađeni balzami mogu pomoći da se repariraju oštećenja na kosi uzrokovana bojanjem, toplim uređajima za oblikovanje kose ili drugim spoljnim činiocima.
Smanjuju suvu i ispucanu kosu: Ručno rađeni balzami mogu pomoći da se smanji suvoća i ispucanost kose tako što joj pružaju dodatnu hidraciju i hranjenje.
Sprečavaju lomljenje kose: Ručno rađeni balzami mogu pomoći da se spreči lomljenje kose tako što joj daju jačinu i elastičnost.
Dodaju sjaj i lepotu kosi: Ručno rađeni balzami mogu pomoći da se kosi doda sjaj i lepota tako što je omekšavaju i izglavđuju.
Čine kosu lakšom za češljanje: Ručno rađeni balzami mogu pomoći da se kosa lakše češlja tako što je omekšavaju i smanjuju zapetljanost.

Kako odabrati prave ručno rađene balzame za kosu (BAR)?

Prilikom odabira ručno rađenih balzama za kosu (BAR), važno je uzeti u obzir tip vaše kose i njene potrebe. Ako imate suvu kosu, birajte ručno rađene balzame koji su bogati hidratantnim sastojcima, kao što su arganovo ulje, kokosovo ulje ili avokadovo ulje. Ako imate mastnu kosu, birajte ručno rađene balzame koji imaju laganu i necomedogenu formulu. Ako imate osetljivu kosu, birajte ručno rađene balzame bez mirisa i boja.

Takođe je važno uzeti u obzir željeni rezultat. Ako želite da hidrirate kosu, birajte ručno rađene balzame koji sadrže glicerin, panthenol ili aloe veru. Ako želite da nahranite kosu, birajte ručno rađene balzame koji sadrže proteini, vitamine i minerale. Ako želite da reparirate oštećenu kosu, birajte ručno rađene balzame koji sadrže keratin ili kolagen.

Kako koristiti ručno rađene balzame za kosu (BAR)?

Ručno rađene balzame za kosu (BAR) možete koristiti nakon šamponiranja kose. Nanesite komadić balzama na vlažnu kosu, od sredine dužine do krajeva. Lakše masirajte kosu i zatim je češljajte širokim češljem. Ostavite balzam na kosi da deluje 2-3 minute, a zatim ga isperite