Ručno rađeni čvrsti šamponi

Ukoliko želiš da tvoja kosa zasija punim sjajem ~ Macrovita prirodna kozmetika

Ručno rađeni čvrsti šamponi

Ručno rađeni šamponi (BAR): Za zdravu, sjajnu i negovanu kosu

Šta su ručno rađeni šamponi (BAR)?

Ručno rađeni šamponi (BAR) su čvrsti šamponi koji se izrađuju od prirodnih sastojaka, bez dodatka štetnih hemikalija. Oni su oblika kocke, slični sapunu, i koriste se tako što se trljaju o vlažnu kosu dok ne napravi penu. Ručno rađeni šamponi su sve popularniji, jer su ekološki prihvatljiviji od tradicionalnih tečnih šampona i jer su nežniji prema koži glave i kosi.

Prednosti ručno rađenih šampona (BAR)

Ručno rađeni šamponi (BAR) pružaju brojne prednosti za negu kose, uključujući:

Nežno čišćenje: Ručno rađeni šamponi nežno čiste kosu i kožu glave bez da ih iritira.
Hidratacija: Ručno rađeni šamponi sadrže hidratantne sastojke koji pomažu da se kosa duboko hidrira i omekša.
Hranjenje: Ručno rađeni šamponi takođe sadrže hranljive sastojke, kao što su proteini i vitamini, koji pomažu da se kosa nahrani i regenerira.

Reparacija oštećene kose: Ručno rađeni šamponi mogu pomoći da se repariraju oštećenja na kosi uzrokovana bojanjem, toplim uređajima za oblikovanje kose ili drugim spoljnim činiocima.
Smanjenje suve i ispucane kose: Ručno rađeni šamponi mogu pomoći da se smanji suvoća i ispucanost kose tako što joj pružaju dodatnu hidraciju i hranjenje.
Sprečavanje lomljenja kose: Ručno rađeni šamponi mogu pomoći da se spreči lomljenje kose tako što joj daju jačinu i elastičnost.
Dodavanje sjaja i lepote kosi: Ručno rađeni šamponi mogu pomoći da se kosi doda sjaj i lepota tako što je omekšavaju i izglavđuju.

Kako odabrati prave ručno rađene šampone (BAR)?

Prilikom odabira ručno rađenih šampona (BAR), važno je uzeti u obzir tip vaše kose i njene potrebe. Ako imate suvu kosu, birajte ručno rađene šamponi koji su bogati hidratantnim sastojcima, kao što su arganovo ulje, kokosovo ulje ili avokadovo ulje. Ako imate mastnu kosu, birajte ručno rađene šamponi koji imaju laganu i necomedogenu formulu. Ako imate osetljivu kosu, birajte ručno rađene šamponi bez mirisa i boja.

Takođe je važno uzeti u obzir željeni rezultat. Ako želite da hidrirate kosu, birajte ručno rađene šamponi koji sadrže glicerin, panthenol ili aloe veru. Ako želite da nahranite kosu, birajte ručno rađene šamponi koji sadrže proteini, vitamine i minerale